Učíme se s internetem

Domů> Učíme se s internetem> Microsoft Office 365

Microsoft Office 365

HLAVNÍ DŮVODY UŽITÍ SYSTÉMU MICROSOFT OFFICE 365 NA NAŠÍ ŠKOLE

Všichni žáci naší školy mají k dispozici zdarma Microsoft Office 365 s vlastním účtem. Díky účtu mohou žáci po celou dobu docházky na naší škole využívat všechny aplikace - Outlook (email), OneDrive, Teams...., mají k dispozici chat se spolužáky, mohou ukládat soubory, spolupracovat s učiteli, odevzdávat úkoly, účastnit se video setkání. Zejména aplikace Microsoft Teams by měla být využívána v době distanční výuky v případě, že si ji zvolí vyučující jako primární. Vyučující ji budou používat také jako nadstavbu stávající a již osvědčené dálkové výuky.

  1. Účet byl vytvořen pro každého žáka tak, aby byla dodržena pravidla GDPR.
  2. Účet bude mít žák stále stejný, rozlišení třídy je zajištěno číselným kódem na konci uživatelského jména (login).
  3. Žák se vždy přihlašuje na doméně 2zscbrod.cz, na všechny školní počítače, na domácím PC, kdekoliv.
  4. Ve vyhledavači zadejte https://www.office.com/
  5. Po otevření klikněte na přihlásit se a zadejte uživatelské jméno (login) vašeho dítěte, které je posledním údajem na proužku s údaji, dále zadejte @2zscbrod.cz. PŘÍKLAD: inghor15b@2zscbrod
  6. Klikněte další, bude třeba napsat heslo - je vygenerované systémem, jedná se o kombinaci malých a velkých písmen a číslic.
  7. Klikněte přihlásit.
  8. Při dalším kroku po přihlášení budete dotázáni vpravo na uložení hesla. Bylo by vhodné, aby děti nemusely v domácím prostředí stále zadávat heslo (heslo nelze změnit). Takto zadají pouze uživatelské jméno (při dalším přihlašování se jim samo nabídne), heslo se samo také vyplní a zbývá opět pouze kliknout na přihlásit se.
  9. Po přihlášení se otevře stránka s nabídkou aplikací vlevo - Outlook, Teams, Word, Excel....., ve kterých se lze libovolně pohybovat a přepínat.

Dokumenty