Opatření Covid-19

Domů> Opatření Covid-19> Testování od 3.1.2022

Testování od 3.1.2022

Vážení rodiče,

od pondělí 3.ledna do čtvrtka 13.ledna 2022 bude pokračovat testování žáků ve škole antigenními testy 2x týdně (pondělí a čtvrtek). V týdnu od 17.ledna 2022 bude frekvence pouze 1x týdně v pondělí. Testovat se budou všichni žáci bez ohledu na skutečnost, zda jsou po ukončeném očkování beno prodělali onemocnění Covid-19.

 

K testování má škola k dispozici testy Sejoy: https://www.youtube.com/watch?v=TZxDmLPZZSo

Škola akceptuje ve výjimečných případech použití vlastních Atg testů schválených MZ ČR k samotestování, test musí být proveden ve škole společně v době testování ostatních žáků.

Žáci jsou povinni mít po celou dobu testování do výsledků testování roušku, odkládají ji pouze na provedení odebrání vzorku. Po ukončení testování odcházejí neprodleně žáci s pozitivním výsledkem do izolační místnosti, kde pod pedagogickým dohledem vyčkají na příchod zákonných zástupců, kteří si je převezmou. Při odchodu ze školy obdrží zákonný zástupce potvrzení o provedeném pozitivním testu. Ostatní žáci pokračují ve výuce.

Pokud bude pozitivita u žáka zjištěna ve čtvrtečním testování, budou zbývající žáci třídy testováni každý den do doby, než původně pozitivně Atg testovaný žák neobdrží negativní výsledek PCR testu. Zároveň bude mít třída speciální režimová opatření.

 

Dokumenty